چگونه به راست و دروغ گفتن خواستگارمان پی ببریم
چگونه به صحیح یا غلط بودن گفته های افرادی که در مجلس خواستگاریمان حضور پیدا می کنند پی ببریم و به اصل ماجرا پی ببریم.
آیا چشمهای فرد دروغگو موقعیت خطیرش را نشان می دهد؟ آیا حرکت سریع دستها یا چرخش چشمها به این سو و آن سو، نشانههای غیرقابل انکاری است که از دروغگویی خبر میدهند؟ پاسخ این سوالها را از زبان روانشناسان در یک مقاله کاملاً علمی بخوانید.
طی گزارشی راههای تشخیص صحبتهای راست یا دروغ خواستگاران توسط عروس خانم را آموزش داده ایم؛ مطلبی که خواندنش برای همه دمبختها توصیه میشود؛
همان طور که می دانید امروز یکی از دغدغه های جوانان دم بخت، این است که چه طور در جلسات خواستگاری به حرف های طرف مقابل شان اعتماد کنند. هر چند بهترین راه حل، تحقیق دقیق درباره طرف مقابل و خانوادهاش است، اما در مراسم خواستگاری، تکنیکهای کشف پنهانکاری هم میتوانند به کمک شما بیایند.
«حسین محرابی»، کارشناس ارشد روانشناسی در این نوشتار نشانههایی را مطرح میکند که اگر مکرراً در جلسه خواستگاری دیده شوند، باید در باور آن چه از طرف مقابلتان میشنوید بیشتر تامل کنید. البته در خور ذکر است که با مشاهده یک یا چند مورد از این عوامل، نمیتوانید حتماً خواستگارتان را دروغگو خطاب کنید اما میتوانید به فکر تحقیق دقیقتر و بیشتر درباره او بیفتید تا در آینده از انتخابتان پشیمان نشوید.
ناهماهنگی زبان با بدن
ما انسانها میتوانیم زبانمان را وادار به دروغگویی کنیم، اما بدنمان را نه، چون وقتی دروغ میگوییم، بدنمان با گفتههایمان هماهنگ نمیشود. در واقع بدن ما همیشه راست میگوید؛ به طور مثال وقتی فردی بخواهد به دروغ به چیزی پاسخ مثبت بدهد، ممکن است سرش همزمان کمی به عقب برود که این حرکت به معنی «خیر» است. در حقیقت مغز ما طوری طراحی شده است که تمام واکنشهای طبیعی بدن را با هم هماهنگ میکند؛ به طور مثال، اگر فردی به شما گفت که «از دیدنت خیلی خوشحالم» اما لحظهای اخمهایش درهم رفت یا روی بینیاش چین افتاد، بدانید راست نمیگوید. یادتان باشد به چشمتان بیشتر از گوشتان اطمینان کنید چون زبان بدن ناخودآگاه، اما کلام خودآگاه است. همچنین این ناهماهنگی را میتوان میان گفتههای خود فرد در زمانهای مختلف مشاهده کرد.
طفره رفتن از پاسخ رک و صریح
وقتی فردی در برابر پرسشهای حساس شما از پاسخهای رک و صریح طفره میرود، اجازه دارید به حرفش شک کنید. طفره رفتن میتواند به شکل جواب دادن سوال با سوالی دیگر باشد؛ به طور مثال در جواب سوال «شما سیگار میکشید؟» میگوید: «این چه سوالی است؟!» یا به طور مثال در جواب «آیا شما اهل عبادت هستید؟»، میگوید: «چه سوال خوبی پرسیدی! بگذار برایت داستانی را تعریف کنم…». فلسفهبافی هم نوعی طفره رفتن است. شما فقط یک سوال پرسیدید و او نیم ساعت از این در و آن در میگوید. دست خودش نیست، او میخواهد موضوع اصلی را بپوشاند و ناخواسته آن قدر پرحرفی میکند که موضوع بین حرفها گم شود. جوابهای دروغ معمولا بسیار طولانیتر از حد طبیعی است و در نهایت هم نمیفهمید بالاخره پاسخ طرف مثبت بود یا منفی.
اضطراب شدید و واکنش های غیرعادی
اضطراب نشانههای زیادی دارد. اگرچه این مورد در جلسه آشنایی کاملاً طبیعی است، اما وقتی علائم اضطراب فقط زمانی بروز میکند که شما موضوع حساسی را پیش میکشید، خوب چشم و گوشتان را باز کنید. یادتان باشد دروغگویی یا پنهانکاری برای هیچ فردی آسان نیست و او هرقدر بخواهد این نشانهها را پنهان کند قادر نیست علائم ناخودآگاه نظیر عرق کردن، سرخ شدن یا پریدن رنگ چهره، خشک کردن عرق بالای ابرو قبل از شروع و حین صحبت و… را از نظرها دور کند.
برای فهمیدن این موضوع، می توانید بحث و موضوع حساس را به درازا بکشانید و علائم اضطراب و واکنشهای جانبی دیگر را بررسی کنید. ممکن است یک پرسش خاص فرد را دچار چنان اضطرابی کند که او دچار خشکی گلو شده و مجبور شود مرتب آب دهانش را قورت دهد، زیادی لبهایش را زبان بزند یا دستانش را به هم بمالد. واکنش شدید هیجانی هم از جمله نشانههای نداشتن صداقت است.
ایجاد مانع بین شما و خودش
نشستن با پشت راست و راحت از نشانههای صداقت است. بنابراین اگر خواستگار شما طوری نشسته است که احساس میکنید میخواهد در زمین فرو برود، یعنی حالت بدنش کاملا بسته، دستها به بدن چسبیده، پشت خمیده و سر پایین است، احتمالا یا دارد از خجالت آب میشود یا دروغ میگوید، البته خجالت تا حدی طبیعی است، اما بیش از حد معمولش، توجیه ندارد. فرد دروغگو شاید ناخودآگاه موانعی را بین خود و شما بگذارد به طور مثال گوشی، خودکار، کتاب، ظرف میوه یا هر چیز دیگری که دم دستش باشد، چرا که این کار به او احساس امنیت بیشتری میدهد.
6 نشانه افراد دروغگو
آیا چشمهای فرد دروغگو موقعیت خطیرش را نشان می دهد؟ آیا حرکت سریع دستها یا چرخش چشمها به این سو و آن سو، نشانههای غیرقابل انکاری است که از دروغگویی خبر میدهند؟ پاسخ این سوالها را از زبان روانشناسان در یک مقاله کاملاً علمی بخوانید؛ «برخی افراد، دروغگوهای خوبی نیستند و زود لو میروند، اما برخی دیگر دروغگوهای قهاری هستند. برخی از علائم و روشهایی که باعث شناخت دروغگو می شود، عبارت است از:
– چشمان کسانی که دروغ می گویند یا بازتر از حد معمول است یا دائما چشمهای آنان به نقاط مختلف حرکت میکند. در عین حال آنها معمولا از نگاه مستقیم به شما پرهیز و سعی میکنند مستقیماً به شما نگاه نکنند.
– وقتی از آنها سوال میشود، دماغ یا گوششان را به حالت عصبی میخارانند.
– اگر حتی سوال شما را متوجه شوند چنین وانمود میکنند که سوال شما را نشنیدهاند و با این کار به بحث پایان میدهند.
– اگر قدری به صحبت آن ها شک کنید شما را متهم به بی اعتمادی میکنند و خیلی سریع با این کار به بحث پایان میدهند.
– خندههای بی دلیل و بیگاه در هنگام صحبت کردن یکی دیگر از علائم بارز افراد دروغگو است.
– آدمهای دروغگو همیشه سعی میکنند حرفهای زیبا و جذاب به زبان بیاورند و با این کار میخواهند امکان کشف حقیقت را از ما سلب کنند.
«روزنامه خراسان»
منبع : ahleiran.ir